רשלנות רפואית במחלות כבד

רשלנות רפואית במחלות כבדהוא נחשב לאיבר הגדול ביותר בגוף והוא לוקח חלק בלא מעט תהליכים חשובים, כמו סילוק רעלים מזיקים ותהליך חילוף החומרים. פגיעה בכבד יכולה להשפיע על איברים אחרים בגוף, בין אם כאלה הסמוכים לו ובין אם אחרים ובעיקר להפוך לבעיה של ממש עבור הסובלים ממנה.

רשלנות רפואית במחלות כבד עשויה לגרום, במקרים מסוימים, להחמרה רבה מאד במצבו של החולה ואפילו למותו. הדבר מועבר לבית המשפט, לבחינה מעמיקה, ובמידת הצורך – לקבלת פיצוי כספי עבור הנזק שנגרם ועוגמת הנפש.

מתי מגישים את התביעה

בשל תפקידו החשוב מאד של הכבד, כל פגיעה בו יכולה להשפיע לא מעט על הגוף ועל יכולתו של החולה להמשיך ולתפקד כרגיל. ישנם לצערנו לא מעט מקרים של רשלנות רפואית הקשורים למערכות ואיברים שונים בגוף, לרבות הכבד והאיברים הסמוכים לו.

פגיעה כבדית בעקבות רשלנות רפואית איננה תופעה נפוצה, אך יחד עם זאת מצריכה התייחסות רבה לאור הנזק הממשי שהיא גורמת. פגיעה כבדית יכולה גם להיגרם בשל מחלות שונות, כמו מחלת הפפטיטיס, שחמת הכבד, כבד שומני או סרטן בכבד. אי זיהוי נכון או אי אבחון המחלה יכול להיחשב כרשלנות רפואית, בין אם מדובר בשלבים ראשוניים שלה או שלבים מתקדמים.

חשיבותה של חוות הדעת הרפואית

בישראל, כמו בשאר מדינות העולם, מוגשות בכל שנה לא מעט תביעות רשלנות רפואית, שחלקן קשורות אל הכבד. תביעות אלו מתייחסות למקרים בהם לא אובחנה המחלה או הבעיה הקשורה אל הכבד במועד הנכון, או במקרים בהם בוצע ניתוח באופן שאיננו מקצועי, באופן רשלני, לרבות ניתוח השתלת כבד.

תביעות רשלנות רפואית במחלות כבד מוגשות לבית המשפט באמצעות עורכי דין המתמחים בכך וכוללות התייחסות רפואית למצבו של התובע. חוות דעת רפואית, שאותה מספק רופא מומחה לכבד, חשובה מאד בתביעה. חוות דעת זו כוללת פירוט מדויק באשר למצבו הרפואי של החולה ובאשר לנזקים שנגרמו לו לאור הרשלנות הרפואית.

בהתאם לחוות הדעת המוגשת לבית המשפט ויכולתו של עורך הדין להראות את הקשר הישיר שבין הפעולה שנעשה (או לא נעשתה) לבין הנזק שנגרם לחולה, ייקבע בית המשפט את הפיצוי המגיע לתובע. במקרים של נזק קשה מאד הפיצוי יכול לעמוד על מיליוני שקלים. במקרים קלים יותר, סביר שיהיה בגובה של כמה מאות אלפי שקלים. הפיצוי נקבע תוך התייחסות למידע שהועבר לבית המשפט ולמציאת הקשר הישיר שבין הפעולה שנעשתה לבין הנזק שנגרם. הנזק יכול להיות בדרגות שונות, ואפילו – מוות.

הנתבעים יכולים להיות הצוות הרפואי המטפל, בית החולים, קופת החולים או הרופא האישי שהתרשל באבחון המחלה או בטיפול שנתן למטופל. המחלה הכבדית יכולה להיות מחלה מכל סוג שהוא וכך גם הפגיעה בכבד. זו יכולה להיות דלקת כבד נגיפית, זיהום בכבד, סרטן הכבד, שחמת הכבד ובעיות נוספות, הגוררות אחריהן פגיעה ממשית בתפקודו של הכבד.